Bildbanker

Som medarbetare har du tillgång till flera bildkällor. Använd i första hand universitetets mediabank. Var noga med bildval så det följer universitetets visuella identitet. Leverantör av illustrationer och animationer är Azote AB.

Mediabanken

I Mediabanken finns SU:s gemensamma bilder som kan laddas ner av anställda och användas i våra kanaler. Mappen för pressbilder är öppen även för andra. Medarbetare loggar in med sitt universitetskonto. Leverantörer och övriga kontaktar visuellidentitet@su.se för inloggningsuppgifter.

Britannica Image Quest

Britannica Image Quest är en tjänst som erbjuds av universitetsbiblioteket. Du behöver vara registrerad som student, forskare eller anställd vid Stockholms universitet för att logga in i bibliotekets e-resurser. Kontrollera bildernas upplösning. De flesta är lågupplösta och bör då enbart användas till webb, eller små format i utskrifter.

Logga in i Britannica Image Quest

Mostphotos

Tjänsten Mostphotos är upphandlad bildbyrå med generella bilder för publiceringar i SU:s kanaler. Tjänsten är även upphandlad för bilder till forskningskommunikation, men det är samma tjänst. Kontot ger anställda begränsat antal nerladdningar per månad.

Anställda, främst kommunikatörer och webbredaktörer, får inloggning till kontot genom ansökan till Kommunikationsavdelningen, visuellidentitet@su.se.

Mostphotos webbplats

Folio

Folio är en upphandlad svensk bildbyrå för att komplettera universitetets egna mediabank samt upphandlade konton för generella bilder från Mostphotos.

Användare skapar egna konton efter kontakt med Folio, och betalar själva bilderna utefter användning.

Folios webbplats

Azote AB

SU har tecknat avtal med Azote AB för produktion av illustrationer och animationer, allt från enklare generella illustrationer till avancerad vetenskaplig infografik.

Azotes webbplats

Senast uppdaterad: 2024-05-17

Sidansvarig: Kommunikationsavdelningen