Verksamhetsförsäkring

Stockholms universitet är försäkrat hos Kammarkollegiet.

Universitetets verksamhetsförsäkringar administreras av Fastighetsavdelningen. Fastighetsavdelningen är universitetets kontakt gentemot Kammarkollegiet i samtliga försäkringsärenden när det gäller skadehändelser som egendomsförlust, följdskador, ansvarsskador och stulen eller förstörd konst.

Maximal skadeersättning per inträffad skada och självrisk:

  • Egendomsförlust: 100 miljoner (1 pbb)
  • Följdskador: 70 miljoner (5 pbb)
  • Ansvarsskador: 10 miljoner (3 pbb)
  • Konst: 280 miljoner (0 pbb)
  • Verksamhet (egendom i utlandet): 32 miljoner (5 pbb)

Personskadeförsäkringar

Personskadeförsäkringar administreras via Personalavdelningen och den egna institutionens, avdelningens eller enhetens interna rutiner.

Fordonsförsäkringar

Fordonsförsäkringar administreras av respektive institution.

Utökat försäkringsskydd

Om din institution eller avdelning behöver ett utökat eller specialanpassat försäkringsskydd utöver standardförsäkringarna kan Fastighetsavdelningen förmedla kontakt med ansvarig handläggare på Kammarkollegiet. Handläggaren kan utreda och utforma ett lämpligt försäkringsskydd i varje enskilt fall. Det här kan till exempel vara aktuellt om ni behöver en försäkring för värdefull utrustning vid utlandsresor.

Självrisk

Självrisken vid varje ny enskild skadehändelse är fem prisbasbelopp.

Utlandsvistelse

Tjänstepersoner vid Stockholms universitet är försäkrade vid utlandsvistelse i tjänsten. Kontakta personalavdelningen för att få ett försäkringsbevis. Beviset ska tas med under utlandsvistelsen.

Egendom som förvaras i frys

Egendom som förvaras i frys eller annat lågtempererat utrymme ersätts endast om utrymmet skyddas på ett säkert sätt och i enlighet med reglerna under 2.5.1.2. i Kammarkollegiets försäkringsvillkor, verksamhetsförsäkring.

Med "säkert sätt" menas att utrymmet är utrustat med ett fungerande temperaturlarm kopplat till en larmmottagare för att begränsa eventuell skada.

Om larmmottagaren inte kan begränsa skadan ska en rutin för annan skadebegränsande åtgärd upprättas. Det ska finnas ett skriftligt avtal med larmmottagare om åtgärd och en dokumenterad rutin för insatserna.

Hela larmkedjan ska provas och resultatet protokollföras minst en gång varje kalenderår.

Kontakt

Behöver du rådgivning, hjälp med information eller samordning med försäkringsbolag i försäkringsfrågor? Kontakta säkerhetssamordnare via Serviceportalen.

Fastighetsavdelningen
Frågor, felanmälan och beställningar

Senast uppdaterad: 2024-11-27

Sidansvarig: Fastighetsavdelningen