Nytt webbpubliceringssystem

Universitetet får ett nytt webbpubliceringssystem/CMS. Sitevision som det nya systemet heter ersätter Polopoly och under våren börjar utvecklingsarbetet inför migreringen av våra webbplatser.

Universitetet behöver ett nytt webbpubliceringssystem som är mer ändamålsenligt och som följer gällande regler om digital tillgänglighet, informationssäkerhet och utvecklingsbarhet. Webbplatserna kommer i princip att ha samma design, struktur och funktion men med förbättringar.

Det nya systemet, Sitevision kommer på sikt att helt ersätta Polopoly. Efter att medarbetarwebben har flyttats över till Sitevision påbörjas arbetet med utveckling, innehåll och migrering av övriga webbplatser.

Först ut att migreras efter medarbetarwebben är utbildningskatalogen. Sedan följer arbete med forskningskatalog och mallar för olika typer av webbplatser. Det kommer kontinuerligt under projektet att anordnas informationsmöten.

Projektet leds av Kommunikationsavdelningen och IT-avdelningen i samarbete.

Arbetets gång

Arbetet med att byta CMS består i huvudsak av:

  • Analys av behov av förbättringar
  • Ta fram lösningar (struktur, funktion, design) och skapa mallar i Sitevision
  • Ta fram redaktörsutbildning för mallarna i Sitevision
  • Migrering av redaktionellt innehåll

Tidplan

Arbetet med utbildningskatalogen sker under våren. Informationsmöte sker i april/maj.

Från och med hösten 2024 påbörjas arbetet med forskningskatalog och externa webbplatser.

Migrering av institutionerns webbplatser sker stegvis och planeras i samråd med institutionerna från och med hösten 2024.

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Sidansvarig: