SU veteraner

Stockholms universitets veteraner (SU VET) är en förening för universitetsanställda som har gått eller snart ska gå i pension.

Gammal målning av Spökslottet

Spökslottet

 

Stockholms universitets veteraner (SU VET) är en förening för tidigare universitetsanställda som gått i pension eller blir pensionärer inom kort. SU VET bildades år 1991 och har nu cirka 100 medlemmar.

Föreningens syfte är;

  • att underlätta medlemmarnas kontakter med varandra och med tidigare arbetskamrater, med universitetet samt med veteranklubbar vid andra högskolor
  • att ordna gemensamma aktiviteter och kunskapshöjande möten inom områden som står forskningen, kulturlivet och den högre utbildningen nära.

Bli medlem

Välkommen att gå med som medlem i SU VET! Du som är eller blir pensionär inom ett par år är välkommen som medlem. Så här gör du: e-posta ordförande Ellen Maal eller sekreterare Anna-Lena Gemming. Medlemsavgiften är för närvarande 200 kr per kalenderår och betalas in till plusgiro nr 33 72 58-8.

Du får då eventuella kostnader vid deltagande i föreningens aktiviteter subventionerade.

Som medlem får du information från styrelsen om kommande program i god tid före varje aktivitet. Vi brukar skicka ut inbjudningar med e-post, meddela därför styrelsen din e-postadress så missar du ingenting.

Våra aktiviteter

Vi har som mål att varje månad ha någon aktivitet och vi prioriterar aktiviteter som är förbehållna grupper och som enskilda personer har svårt att ordna på egen hand, t.ex. ett föredrag, besök på någon intressant plats eller någon form av längre utflykt.

Exempel på genomförda aktiviteter under senare år är visning av Bonniers porträttsamling, Riddarhuset och Börshuset samt guidning i Stadshuset och på Postmuseet samt i Norra Djurgårdsstaden och en gång per år har vi gjort en vårutflykt exempelvis till Julita, Birka och Trosa.

I mån av plats kan du som medlem ta med en icke medlem på besöken och utflykterna till självkostnadspris.

Årsmötena hålls i mars månad.

För utförligare information om våra aktiviteter, se SU VET:s verksamhetsberättelser.

Program våren 2024

  • Guidad visning i Anna Lindhagens museum (Stigbergets Borgarrum) på Söders höjder
  • SU-veteranernas årsmöte 2024
  • Guidad visning av Östra Ryds kyrka
  • Rundvandring på Campus Frescati, Stockholms universitets huvudcampus
  • Vårutflykt till Mariefred och Gripsholm slott
  • Lunch och promenad på Söders höjder.

All information om de olika aktiviteterna

Ordinarie ledamöter

Ellen Maal (ordförande)

Maria Caldeman
Vice ordförande

Ann Lorenz Baarman
Kassör, medlemsregister, arkiveringsansvarig.

Anna-Lena Gemming
Sekreterare

Maria Bobeck-Karlsson

Suppleanter

Eva Engfeldt
Medlemsrekrytering och hemsidan

Eva Tiberg
Medlemsrekrytering

Här nedan kan du läsa föreningens senaste årsberättelser.

För att kunna läsa årsberättelsen måste du ha Adobe Reader installerat på din dator. Adobe Reader är ett gratisprogram som du använder för att visa och skriva ut PDF-filer. Du kan ladda hem Adobe Reader från Adobes webbplats

Onsdagen den 13 mars kl. 17.00–19.00 i Hörsal 4, Albano hus 2, våning 2, zon F.

I anknytning till årsmötet, d v s i samma lokal, kommer vi att servera en liten buffé med kallskuret, ost, smör, bröd och lite grönsaker. Styrelsen ordnar också med vatten, kaffe, the och lite sött till kaffet. Den som vill dricka annat än vatten till maten måste själv ta med dricka. OBS! Inte alkohol. Vi håller på till senast kl. 21.00

Kostnaden för buffén är 75 kr. Bindande anmälan om deltagande vid buffén görs senast den 25 februari genom att betala in 75 kr till
SU-veteranernas plusgiro 337258–8. Glöm inte att ange ditt namn och årsmöte.

Motioner från medlemmar till årsmötet skall inlämnas, helst per e-post, till Anna Lena Gemming senast tre veckor före årsmötet.

Med kallelsen har vi bifogat:

Välkommen till årsmötet!

Hälsningar styrelsen för SU-veteranerna

Senast uppdaterad: 2024-05-13

Sidansvarig: SU veteraner