Välkommen till vår nya medarbetarwebb!

Den nya medarbetarwebben ska vara ett ändamålsenligt verktyg och stöd för dig i ditt arbete på Stockholms universitet. Det är en webb med en tydligare navigation, ett uppdaterat och bättre disponerat innehåll och många nya funktioner för att du lätt ska hitta det du söker.

Vid lanseringen dirigerades webbadresserna för toppmenyer och kortadresser om från den gamla medarbetarwebben till den nya, så att du lättare kan hitta innehåll på den nya webben om du har kvar eller bokmärkt gamla webbadresser.

– Det känns roligt att efter ett intensivt arbete nu kunna presentera vår nya medarbetarwebb. Vi har jobbat för att ge medarbetare och besökare ett bättre stöd i deras uppdrag. Den nya medarbetarwebben är mer lättnavigerad, är rensad på gammalt innehåll och omstrukturerad för bättre läs- och sökbarhet. För webbredaktörerna är den enklare att arbeta med för att skapa kvalitativt innehåll. Jag vill tacka alla redaktörer inom förvaltningen som gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med oss i projektteamet, säger Anna Karin Haspe, produktansvarig för webb i delportföljen Digitala kanaler och projektledare för migreringen till det nya webbpubliceringssystemet Sitevision.

Den nya medarbetarwebben är framtagen i det nya webbpublicerings­systemet Sitevision, som på sikt kommer att ersätta Polopoly där alla våra webbplatser nu ligger. Sitevision är väl etablerat bland svenska myndigheter och lärosäten, är mer ändamålsenligt och följer bättre reglerna om bland annat digital tillgänglighet, informationssäkerhet och utvecklingsbarhet.

Fortsatt arbete efter lansering

Medarbetarwebben kommer efter lansering kontinuerligt byggas på och utvecklas med innehåll från respektive förvaltningsavdelning. Saknar du någon information ska du kontakta sidansvarig.

Hur funkar då den nya medarbetarwebben?

Medarbetarwebben ska vara ett ändamålsenligt verktyg och stöd för dig i ditt arbete på Stockholms universitet. Den har ett annat syfte och är därför strukturerad och fungerar på ett annat sätt än våra externa webbplatser.

Menyerna är nu mer strukturerade och anpassade efter vad du jobbar med eller vad du kan söka efter för information. Det finns även många nya funktioner för att hitta det du söker.

Följ med in i den nya medarbetarwebben! I videon visar vi dig hur den nya webben fungerar. Du kan också läsa en mer utförlig textversion om detaljerna i bygget av den nya medarbetarwebben.

Våra toppingångar Forskning, Utbildning och Stöd och service är riktade till dig som arbetar med forskning, utbildning och övergripande stöd. Ingångarna Anställning och Vårt SU riktar sig till dig i din roll som anställd och som medarbetare på Stockholms universitet.

Startsidan ger dig ett urval av nyheter, kalenderhändelser, aktuell information och driftinformation. Därutöver finns en yta för egna genvägar som du smidigt hanterar direkt på sidan och som du även når via hamburgermenyn.

Informationen är strukturerad i (längre) så kallade huvudartiklar som ger en sammanhållen information inom ett sakområde. För fördjupande information finns relaterade artiklar. Du ser innehållet på sidan i en innehållsmeny till höger i artikeln. Artiklarna grupperas i sektioner i vänstermenyn inom olika informationsområden.

Du ser var du befinner dig med hjälp av brödsmulan (under rubriken) och orange markeringar i toppmeny, vänstermeny och innehållsmenyn i sidan.

På varje sida finns en högerspalt som visar relaterade resurser i form av verktyg och system, dokument och internutbildningar. Där finns också etiketter för tema, som länkar till temasidor som samlar artiklar inom innehållsområden som återfinns på olika platser på webben. Högerspalten kan enkelt tas fram i mobilläge.

Nyheter och kalender hittar du under Vårt SU > Medarbetarinformation. Artiklarna är taggade så att du kan filtrera och lättare hitta det som intresserar dig.

Söksidan har flera olika filter för att hjälpa dig att hitta rätt resultat, grupperat efter:

 • Typ: personer (profilsida), webbsidor, nyheter, kalender, filer
 • Sektion: Stöd och service, Forskning, Utbildning, Anställning, Vårt SU
 • Publicering: Senaste veckan, senaste månaden, senaste året.

8 vägar att hitta det du behöver

8 vägar att hitta det du behöver

 • Strukturvägen, det vill säga via menyer
 • Korslänkning mellan sidor med relaterad information
 • Högerspalt med länkar till relaterade verktyg/system, dokument, internutbildningar och tema
 • Temasidor efter ämnesområde som listar artiklar på medarbetarwebben
 • Sökfiltrering i menyer
 • Genvägar, personliga (kräver inloggning)
 • Sökfunktion med filter
 • Guidning via interaktiv "frågelåda" (kommer senare)

Frågor och svar

Sidfoten åker upp och stannar kvar och skymmer innehållet i artikeln.
Webbsidan innehåller tre kolumner som kan skrollas var för sig. Om detta händer ska du placera markören i artikelkolumnen och skrolla eller använd länkarna i boxen "Innehåll på sidan".

Du hittar stödsystem under ingången "Stöd och service" > Verktyg och system. Verktygen är indelade i ämnesområden.
En sida med Verktyg och system A-Ö finns nu också därunder.

Använd boxen Genvägar på startsidan för att lista dina personliga genvägar till verktyg och system. Du hittar dem sedan även i hamburgermenyn.
Du måste vara inloggad för att skapa och visa dina personliga genvägar.

Feedback på nya medarbetarwebben

En testgrupp kommer att ge återkoppling på den nya medarbetarwebben. Vill du var med och testa? Då kan du anmäla intresse via e-postadressen nymedarbetarwebb@su.se.

Engelsk medarbetarwebb

Efter lansering av den svenska medarbetarwebben fortsätter arbetet med att ta fram en engelsk medarbetarwebb med målet att lansera denna i juni.

Projektarbetet

Projektet har letts av Kommunikationsavdelningen och IT-avdelningen i samarbete, med referens- och pilotgrupper som representerar olika funktioner, roller och delar av universitetet. Innehållsarbetet har genomförts av en mindre grupp redaktörer inom förvaltningen tillsammans med projektgruppen.

Senast uppdaterad: 2024-04-30

Sidansvarig: Kommunikationsavdelningen