Löneutbetalning

Din lön betalas ut den 25:e varje månad, med undantag för vissa dagar. Om den 25:e infaller en lördag, sker utbetalning fredagen den 24:e, och om det är en söndag, sker utbetalning måndagen den 26:e.

I december betalas lönen alltid ut före julafton.

Primula

Primula är det personaladministrativa systemet som används vid SU. Här kan du bland annat se din lönespecifikation.

Primula

Lönen betalas via Danske Bank

Stockholms universitet använder Danske Bank för att genomföra löneutbetalningar. Det innebär att alla löneutbetalningar går från dem till ditt vanliga bankkonto.

Nyanställd

Skicka in din skattesedel

Du som är nyanställd ska skicka din skattsedel till Personalavdelningen. Lämnar du ingen skattsedel dras 10 % extra skatt. En A-skattsedel beställer du från Skatteverket. Du ska varje månad granska din lönespecifikation i Primula under Mina sidor.

Beställ A-skattesedel

Anmäl ditt bankkonto till Danske Bank

När du börjar hos oss är det viktigt att du anmäler ditt bankkonto till Danske Bank via länken som finns i Primula med hjälp av BankID eller e-legitimation.

Kundnumret som Danske Bank efterfrågar får du från din institution/avdelning. Om Danske Bank saknar uppgifter om bankkonto, betalas lönen ut via ett utbetalningskort. I samband med anmälan säkerställ att dina adressuppgifter är korrekta under Mina sidor.

Kontakt

Löneadministration
Kontakta i första hand din personalhandläggare på institutionen. Personalhandläggaren kontaktar sedan lönehandläggaren på Personalavdelningen.

Senast uppdaterad: 2024-04-04

Sidansvarig: Personalavdelningen